Grattis i efterskott, bloggen, är det nu du ska dö?

Den här bilden är nog sju år gammal, antagligen en utav de första bilderna på min första blogg. Jag har min konfirmationsklänning på mig och testar camen på min allra första egna laptop, som jag fick i present!

Nu är vardagen tillbaks! Halva familjen har flyttat hem till lägenheten, eftersom att mamma och jag börjar jobba inatt. Så nu har jag Wifi och kan därmed använda och blogga från in dator igen. Bläddrade lite i mitt arkiv och insåg att min blogg fyllde sex år häromdagen. Dessförinnan hade jag bloggat i nästan ett år på en tidigare blogg.
 
Jag alltså bloggat i snart sju år. Det är en tredjedel utav mitt liv som finns dokumenterat på internet. 3718 inlägg finns dokumenterade i mitt arkiv, men jag har säkerligen skrivit över 4000 sammanlagt. Trots att jag har skrivit en hel del pinsamma saker, trots att jag har lagt ut fruktansvärt pinsamma bilder, trots att mina åsikter i många fall ändrats och trots allt annat galet, så är jag ändå väldigt glad över att jag har varit så flitig med bloggarna! Ibland kan jag bläddra tillbaks och ofta rodnar jag då av skam, men lika ofta ler jag och blir påmind utav minnesvärda händelser som jag kanske annars hade glömt bort för alltid. Det är även kul att läsa tillbaks vad nervösa, oroliga Julia satt och skrev under sitt första gymnasieår på Hotell-och Restaurang-programmet. Jag mådde så dåligt, ville aldrig ta studenten, trodde aldrig att jag skulle få körkort eller jobb och var så säker på att jag skulle misslyckas med verkligen allt i livet.. riktigt så blev det inte! Trots att jag har en del motgångar i dagsläget (precis som alla andra) så har mitt första år efter studenten varit det bästa! Jag har aldrig trivts i skolan. Majoriteten utav mina 14 skolår har varit ångestladdade och bestått utav fruktansvärt mycket tårar och magont både när det kommit till själva plugget och till klasskompisar som jag inte trivts med. Jag älskar att vara "vuxen" och fri! 
 
Nackdelen med bloggandet är väl att man aldrig vet vad som händer. En vacker dag kanske allting försvinner. Av en olycka på grund utav blogg.se, eller planerat. Som Lunarstorm. Haha! Det vore fruktasvärt. 
 
 
 
När vi ändå är inne på ämnet - den senaste tiden har jag vid flera tillfällen varit jättesugen på en nystart. En helt ny blogg. För ett par veckor sedan skapade jag till och med en ny domän, som ännu står blank och odesignad. Inte helt otippat blev namnet http://juliagyllenpamp.blogg.se. Men jag vet inte hur jag vill göra. Mitt liv har förändrats så fruktasvärt mycket sedan jag gick i nian. Vilket såklart är alldeles självklart, men ändå! Saker har förändrats bara det senaste året. Jag vet knappt vem jag själv är, om någon skulle be mig berätta. Julia för ett år sedan skulle kunna skriva en supertjock, detaljerad faktabok om sig själv, jag hade hela livet detaljerat planerat och jag kunde inte tänka mig att ändra på någonting. Jag kan nu inte stå för saker som jag skrev för tre, fyra eller fem år sedan. Vad sysslade ni själva med för sex år sedan? Helt galet att tänka tillbaks! 
 
Bloggen är ju en dagbok och livet delas ständigt upp i olika kapitel och därmed borde jag egentligen fortsätta skriva här som om ingenting.. men ändå är jag sugen på att bara börja om. Borde gjort det i januari, typ. Jag anser att det senaste kapitlet i mitt liv började då. Gamla Julia dog och en sprillans ny själ föddes. Haha, så dramatiskt, men jag känner verkligen så! 
 
Allting som skrivits på internet finns alltid kvar. Jag vill inte radera den här bloggen någonsin och det kommer att vara möjligt för vem som helst att klicka in hit och läsa. Men det vore som sagt skönt med någonting nytt. Att det gamla arkivet har en gammal webbadress och den nya har sin. 
 
 
 
Vad säger ni? Skulle ni följa med mig till den nya bloggen? Kommentera! Eller lägg till den nya bloggen på bloglovin' som en ja-röst! Vissa utav er har ju min blogg färdigskriven automatiskt uppe i era sökfält och har haft i flera år! Insåg även precis att jag fått fem nya prenumeranter under mina tre semesterveckor, vilket är skitkul! Jag är ju juliawilbertsalla mina sociala medier och hade gärna haft samma bloggnamn kvar, men det är ju inte möjligt. Gyllenpamp är ett gammalt adelsnamn från 1600-talet. Hade jag levt då hade jag kanske varit Julia Gyllenpamp. Det klingar coolt, ellerhur? juliagyllenpamp.blogg.se? 
 
Jag vill även tro att en nystart skulle innebära lite mer engagemang från min sida. Alltså att jag kanske lägger lite mer energi på bilder och innehåll. Skapar mer aktuella kategorier som jag inte slarvar med. Det kan jag såklart inte lova, men det känns så. Förut skrev jag så himla privata, detaljerade texter. Både om känslor och om helt ointressanta saker, de som följde bloggen noggrannt kunde ju nästan ha koll på mina klasskompisars skostorlekar. Haha! De äldsta inläggen är även skrivna i annorlunda typsnitt, bilerna är skitsmå osv..
 
Samtidigt kanske jag skulle lägg upp en del repris-inlägg, vilket kanske inte är skitkul. Jag älskar exempelvis att bläddra tillbaks i min kategori "fjolliga konversationer". Den vill jag typ ha med mig.. man kan skratta högt!
 
Risken om jag inte startar en ny blogg kan bli att jag istället grovrensar den här, vilket jag inte har tid med, och vilket jag kanske skulle ångra i efterhand. Jag är i en rensar-period i livet nu och vill bara sudda ut allt som skett de senaste åren. Exempelvis hade jag ganska fulla album på facebook med "viktiga" bilder för ett litet tag sedan. Nu har jag knappt några bilder kvar där alls. Hela jag skriker efter nystart! 
 
 
Jag vill fundera och bli helt säker, men samtidigt vill jag inte låta tiden flyga ännu mer innan jag sätter igång. Åhåh! 
 
Ursäkta för ett aningen rörigt inlägg. Hade så himla mycket att säga på en och samma gång.. haha (nästa blogg kommer aaaaaaldrig bestå utav röriga inlägg, hehehe)! 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: