Studentmössan.


Jag valde en kashmirmössa med rosa swarovskikristall. 


Dragkedja längs kanten så att man kan stoppa exempelvis pengar i mössan, haha! Hade ju beslutsångest när det kom till färgen på innefodret, trots att jag inte är särskilt förjust i rosa är det trots allt hantverksfärgen.. och så ser det mer mjukt och gosigt ut. Jag gjorde rätt val! 
 
Min studentmössa kom i början på förra veckan. Jag visste inte om jag skulle visa er den innan studenten, men kunde inte hålla mig i 106 dagar till.. så ni får se två små skymtar och resten när dagen närmar sig/är! Jag är väldigt nöjd med min mössa. Den kostade 1600 kronor och det var nog medelpriset i klassen/bland andra studentvänner jag pratat med. Det där med pris går ju att diskutera. Många tycker att det är onödigt då den endast används en gång och sedan glöms bort, vilket jag är väl medveten om. Samtidigt ska dagen man avslutar sina 14 år i skolan kännas speciell, det ska kännas mäktigt och fint att få ha mössan på sig. 

Jag beställde även ett champange-glas, skydd till mössan (vågar man skippa det när studenten är fredagen den trettonde?), plastförkläde och tuta. En guldpenna ingick, dessutom.. 

Åh, jag minns när Julio stolt visade upp sin studentleverans förra året. Jag fick en stor klump i halsen och hela kroppen fylldes med ångest vid tanken på att det snart var min tur. Det var ju egentligen min tur redan då.. kan säga att jag verkligen behövde mitt extraår att förbereda mig på, för nu är jag redo (kanske dock ångrar att jag sa det om ett halvår när jag sitter arbetslös och inte får tar på jobb..). Förra veckan var det jag som stolt tog emot min låda och ivrigt packade upp grejerna.. det närmar sig!