Mitt 2013 och tankar inför 2014.Smällde ihop en punktlista om året som gått, som jag gjort några år förut, också! Lite kul att scrolla igenom årets bloggarkiv och minnas tillbaka.
 
Köpte min Samsung Galaxy S3 och blev därmed antagligen den sista i min åldersgrupp med internet i mobilen. 
Representerat 1920-talet på skolans modevisning.. 
Tog min första körlektion. 
Varit med på stor bild i Värnamo Nyheter två gånger.
Varit på Baby Shower för första gången. 
Fick karpaltunnelsyndrom (hur gick det med det, förresten? Undrar ni. Det sprakar inte längre, men känseln kom heller aldrig tillbaka.)
Stod mitt i kaoset när JB-gymnasiet plötsligt gick i konkurs, bara sådär..
Varit i Grekland för sjätte gången. Längtade i fem månader och tillsist blev det av. Min och Julios första kärlekssemeter och min första flygplansresa utan vuxna/släktingar. 
Extraknäckt som servitris på hotellet i Anderstorp ett par gånger. 
Blivit världens stoltaste moster åt världens vackraste lilla pojke. 
Löptränade regelbundet i fem månader! Nu är det så kallt.. men till våren sätter jag igång igen! 
Köpt min egna, första, riktiga, dyra frisörsax från Jaguar.
♥ Bytt blöja för första gången!

Varit på husvagnssemester med klassen i Halmstad, haha! 
Köpt en jäkla massa body mists från Victorias Secret.
Praktiserat hos en hovslagare under en dag. 
Firat några kompisar som tagit studenten. 
Varit på Sigges namngivning. 
Sommarjobbat på plastfabrik, i vanlig ordning. Råkade dock komma till jobbet en vecka för tidigt.. 
Badat i Bolmen och i Grekhavet, första utomhusbaden på många år! 
Uppträtt på en scen i Grekland tillsammans med en grekisk proffsdansare. 
Varit i fina Kungshamn igen och hållt i livs levande sjöstjärnor!! 
♥ Bytt skola till Finnvedens gymnasium, igen. 

Beställt studentmössan. 
♥ Buggat till Scotts på Sigges Loge. 
Fått extra bra födelsedagspresenter på min 19-årsdag. 
Ätit alldeles jättemycket tzatziki och därmed haft väldigt dålig andedräkt. 
Gjort en bröllopsfrisyr och varit på mitt första bröllop! 
Av ren slump stött på självaste Katarina Von Bredow under min jobbkväll på biblioteket. 
♥ Caisa fick sex små valpar.

Ja, det var väl det mesta. Inga extrema grejer, mer än att jag fortfarande är förvånad över att jag vågade tacka ja till att göra Annas bröllopsfrisyr. Julia 2012 hade aldrig gjort det, det kan jag lova. Och så är jag förvånad över att jag inte virrade bort mig på flygplatsen och försvann till ett främmande land. Jag är nöjd med året. Trots att jag som föregående år varit mycket sjuk och trots kaoset med JBs nedläggning kommer jag att se tillbaks på 2013 med ett leénde. Jag har nog växt ganska mycket som person, blivit lite mer social tack vare alla kunder som jag klippt och tagit hand om. Sigge har också bidragit till att året har varit bra. Att kunna gå hem till honom och busa, gosa och skratta. Känns så himla kul att få ta del utav hans liv och få se honom utvecklas. Jag älskar mina två små brorsdöttrar också, de är helt fantastiska, men eftersom att de bor lite längre bort missar man tyvärr en del. Hade jag haft gång/cykelavstånd till dem hade jag besökt dem precis lika ofta! Det här året har jag träffat dem alldeles för lite, tyvärr. Hoppas på ändring till nästa år! 

2014
Jag är inte den där som kring nyårsafton börjar tänka att "åh, så mycket bättre det nya året ska bli, då ska jag börja mitt nya liv, sluta med godis, träna som fasen, göra allt jag någonsin drömt om osv. osv." som jag vet att många gör. Nyårslöften är ingenting för mig, jag är väl inte så jäkla optimistisk av mig och tar livet som det kommer. Men just det här året känns jag nog lite så, ändå. Jag har förhoppningar inför det kommande året, faktiskt. Jag har nog alltid varit dödsrädd inför det år jag ska ta studenten, den hösten då man plötsligt inte har en skola att gå till, ingen trygghet, ingen självklarhet. Men som jag nog nämnt tidigare så är jag faktiskt lite taggad åt att hämta ut studentmössan och ta på mig den nu, efter att ha sett mina jämnåriga klara sig hyfsat bra ändå. Alla har inte heltidsjobb, men de flesta har åtminstone lite extraknäck, vikariejobb och liknande. Jag tror att om  man verkligen står på sig, verkligen vill och är öppen för mycket, då kan det gå. Jag har skjutit ett år extra på studenten, nu är jag redo och jag har inga stora drömmar, jag nöjer mig med det mesta. Helst inte äldreomsorg eller reningsverk, bara, haha! Jag har faktiskt lite större planer som jag inte vill dela med mig utav, då ingenting är säkert än. Ska kämpa för den här planen och om den inte går vägen ska jag istället satsa på en ny Greklandsresa, som jag redan är supersugen på. I slutet av året vill Julio ha med mig till Chile, men jag är osäker på om jag skulle kunna klara av en sådan jobbig och lång flygresa och att inte kunna förstå vad folk säger under en hel månads tid.. 2014 är så ovisst dagen efter studenten, då kan vad som helst hända och jag ska försöka att inte oroa mig och att ta det lugnt vad som än händer. Drömmen/målet är att jag lever hyfsat "stadigt", eller vad man ska säga, när 2015 börjar närma sig, att man tar sig igenom "vad-ska-jag-göra-nu-kaoset" och börjar skymta ett ljus. Ska bli skönt att få den tiden överstökad, jag har som ni nog märkt inte levt det där typiska tonårslivet med festande, nya pojkvänner hela tiden och annat galet, studenten är ändå ett steg till vuxenlivet där jag tror att jag kommer att passa in lite bättre än jag gör i ungdomslivet. Haha! Hösten 2014 är jag faktiskt inte tonåring längre! Jag ska gärna ha sparat en del pengar, också. Då är jag nöjd. Precis i början på 2014, om några dagar, så har jag dessutom en läkartid som jag varit hypernervös för ett bra tag. Känns som om att hela mitt liv kommer att avgöras då. Antingen blir det ovärt, eller går mot det bättre. 

Till våren, när snön (som ännu inte kommit) försvinner ska jag sätta igång med löpningen igen. Och när sommaren sedan kommer ska jag fortsätta springa och komma hem svettig till en nymixad smoothie från maskinen som jag fick i julklapp. Storslagna planer här, ja.