En dag på Hotell Åsen.

Just nu. Olagligt mycket julmust och ett paket ballerina kladdkaka.

 

Dagen var bra. Jag var inte alls nervös när jag vaknade, allt kändes som vanligt och jag somnade om och sprang till praktiken. Fick klä på kockkläderna direkt och sedan var det att stå i köket och fixa lite olika sallader tillsammans med kocken (det fanns bara en kock! Jag trodde att jag skulle få jobba med många människor, men det var faktiskt bara tre personer totalt, varav två stycken var i receptionen nästan hela tiden). Allt gick mycket bättre än väntat, och jag gjorde mitt bästa. Kocken, Kent, var trevlig, skämtsam och tog inte för givet att jag kunde allt. Lärde mig mycket och kunde ställa lite frågor utan att känna mig dum som jag gör i skolan. Det var inte så mycket att göra, vi hade radion på, sjöng i kör och diskuterade angående hur heta Beyoncé och Rihanna faktiskt är. Jag behövde lite grabb-snack, tror jag. Det var längesedan. Stekte en snuskig mängd med bacon och korv. "Nu slipper du smörja in dig med en massa hudkrämer, och du kommer inte heller att behöva hårgelé, detta fettet räcker.", förklarade Kent med ett flin. Jaha. Fixade lite såser och städade. Trodde precis att jag skulle få sluta för dagen och gå hem när Kent berättade att det var "klart som fan" att jag skulle äta mat med mina jobbarkompisar. Åt läskigt mycket, som alltid i kök. Börjar ju bli van vid restaurang-mat nu..

 

Men ja. Jag fick nog bästa möjliga praktikplats med genomtrevlig personal. Vi får se hur länge det håller innan folket får damp på mig (men jag försöker verkligen att göra mitt bästa). Enda skandalen idag var väl att jag råkade förväxla ett lock och en skärbräda. Men det är lugnt, sånt händer liksom. Eller inte.

 

Efter jobbet gick jag en promenad med min fina Sophie. Köpte onyttigheter. Fick ju mitt första studiebidrag idag (dock hade det blivit något fel, så mitt bidrag hade automatiskt förts över till syrran i Australien.. men jag fick från mammas konto istället)!