0.09 km eller 9 km?


 

Vet inte om jag skall vara arg eller stolt den här onsdagsmorgonen. Det är såhär: jag har tagit tag i löpningen igen. Jag har varit ruttet dålig på att springa den senaste tiden. Rättare sagt de senaste.. eh.. åtta månaderna. Shhh.... Två år i sträck har jag varit flitig från sen vår till höstmitt. I England sprang jag som aldrig förr genom parker och fält hela sommaren. Nästan varje dag. Sedan kom jag tillbaks till Sverige och började träna styrka. Gym och tabata. Löpningen lades åt sidan. Fram tills förra veckan. Jag har varit så lat på den fronten. Men nu är jag back on track och mer taggad än någonsin. Nu skall konditionen och benmusklerna tillbaks!
Åter till den här morgonen. Helt spontant, efter en hård arbetsnatt, bestämde jag mig för att ge mig ut. 
Jag brukar lova mig själv att göra det när jag vaknar på eftermiddagen, men då är jag alltid seg och har inte lust. Så jag tog nu tillfället i akt direkt när jag kom hem och inte hunnit varva ner efter jobbtempot. Alltså, den energin jag sprang av mig! Benen ville inte sluta springa och jag slutade inte chockera mig själv. Jag bara sprang. Allt vad jag hade. Har verkligen funnit den tid på dygnet som passar mig bäst! Sedan kom jag hem. Inte totalt slut, men nästan. Och så plockar jag fram mobilen för att kolla Runkeeper. Som visar 0.09 kilometer. På 40 minuter. Öronen började ryka. Helvetesappen hade åter igen struntat i att mäta längden och endast tagit tiden..

Jag är ganska kass på matte, men efter lite egen multiplikation, division samt addition har jag nu räknat ut att jag sprungit ciiiirka 8,5-9 kilometer. Jag sprang i mitt vanliga tempo och jämförde med min vanliga, kortare tid. Vet ej hur proffsiga löpare ni, mina läsare, är. Hela bunten kanske springer maraton dagarna ut i ända. Men dessa cirka 9 extremt spontana kilometer en onsdagsmorgon efter jobbet gör mig fånigt stolt. Jag springer ofta korta sträckor, men skitsnabbt. Jag kan inte jogga. På allvar. Antingen går jag snabbt, eller så springer jag. Det finns inget mellanläge. Sjukt, men sant.Blir bara så arg att Runkeeper inte kunde föreviga min runda och bekräfta min uträkning av sträcka. Det finns inga bevis. Vilket svek. Det är inte första gången. 

Har ni tips på appar med mer tillit?


Kommentarer
Postat av: Emmeline

Testa om Funbeat ger dig mer tilltro till träningsapparna. (Har också haft strul med Runkeeper vid tillfällen, men nu det senaste tycker jag att den har funkat bra. Har iofs iPhone, så det kanske skiljer.)

2015-06-25 @ 07:09:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: