Full rulle..

 
Igår efter jobbet gick jag till förskolan och hämtade Sigge. Soooom jag har längtat efter att få hämta honom därifrån någon dag! För två veckor sedan var det ju egentligen dags, men då hade fadern i familjen andra planer (han lät Sigges farmor hämta och åkte sedan på resa med modern för förlovning osv.), förra veckan var det dags igen, men då var Sigge sjuk och tvungen att vara hemma. Men igår gick alltså planen i verket och klockan 14:05 traskade jag in på Kotten där Sigge sprang omkring och busade. Han visade duktigt hur han kunde städa upp leksakerna efter sig och fortsatte sedan visa vägen till sin hylla med alla kläder.. goá unge!  
 
Vi gick hem för att äta lunch. Därefter plockade Sigge fram mängder med böcker som han ville att jag skulle läsa. Så himla mysigt att ha honom i knäet och jag verkligen såg hur intresserad och nyfiken han var på innehållet i boken! 
 
En liten stund efter att Viktor kom hem från jobbet ringde min telefon. Det var så galet, för i söndags kväll sökte jag ett jobb och redan igår blev jag kallad på intervju! Så himla pirrigt och roligt! Gillar egentligen inte att skriva och avslöja saker i bloggen som inte är 100% klart, men eftersom att jobbet är inom frisöryrket var jag ändå tvungen att avslöja och söka lite modeller via facebook, så nu vet ni bloggläsare också. Går inte in på detaljer, dock. 
 
Hur som helst fick jag väldigt bråttom hem att duscha och fixa till mig lite från jobbet och sedan tog jag bussen till Gislaved där jag mötte Malou! Åh, som jag har saknat henne! Tänk att vi träffades varje dag förut, och nu har vi inte träffats sedan efter stundenten.. det blev ett kärt återseénde! Vi hade tänkt äta lite kinamat, men restaurangen visade sig vara stängd, så vi gick till en pizzeria istället. Pålitligt och bra! Vi satt och pratade igenom sommaren och framtiden tillsammans innan jag var tvungen att kila vidare på intervjun som ägde rum klockan 19:30. Där satt jag med universums tröttaste ögon efter en jobbdag med dagishämtning, stressfix och middagsdate.. haha! Ändå fick jag en del positiva kommentarer och allt kändes ändå helt okej. Jag har inte fått något jobb ännu, men heller inget avslag. Vi får se vad som sker! 
 
 
 
 
Nog om gårdagen. Idag är det tisdag! Veckans, enligt mig, värsta dag! Var så trött att jag nästan på allvar undrade om jag insjuknat i narkolepsi eller liknande. Jag verkligen svamlade, tungan snubblade omkring i munnen.. Efter frukosten vaknade jag dock till lite grann, men man blir verkligen sjukt seg av att sitta på en stol och sortera kromdetaljer dagarna ut i ända, trots att jag under denna vecka har sällskap utav både Tina och Jessica. Hade planen att bara gå hem efter jobbet, slänga mig i sängen och sova ett par timmar. Verkligen vila ut. Samma plan har jag haft ett flertal andra dagar också, men när jag kom hem fick jag en städkick och skurade+dammsög hela lägenheten två gånger om och sedan lagade jag middag till familjen. Nu är klockan 18:43 och snart ska jag bänka mig framför teven och kolla på "Svenska Hollywoodfruar" och det nya programmet "Inte ok", som verkar spännande! 
 
 
 
Allmän uppdatering kring mitt sömnliv:
 
♥ Igår uppnådde jag mitt mål och lade mig i sägen strax innan 22:00. Brukar annars inte vara redo för sömn förrän cirka 23:20.. dock kändes det inte som om att den extra stunden gjorde någon skillnad i pigghetsgrader när jag vaknade av alarmet klockan 04:40 imorse. 
 
♥ Jag har de senaste nätterna sovit med värmeljus (mycket noga placerade långt från saker som kan ta eld och i säkra lyktor). Det är helt underbart. Jag vaknar alltid 4-6 gånger varje natt och det finns inget mer harmoniskt och härligt än att vakna och somna om till mysiga ljus.. 
 
♥ Det har som vanligt varit mycket prat på jobbet och i medier angående om det här med att ställa om klockan till vintertid/sommartid. Det verkar som om att majoriteten tycker att det är fel. Själv älskar jag det. Helt ärligt, den söndagen som man får sova en timme längre varje höst är jämförbar med julafton för mig. Att man sedan får sova mindre på våren gör inte så jättemycket, då är det ju ändå ljust och skönt. (Vad som suger ganska hårt är dock att folk är sega med att ställa om sina klockor, det är lätt att få panik över att man tror att man är försenad, men det är även lika lätt att bli lycklig då man tror att arbetsdagen närmar sig sitt slut en timme för tidigt..)
 
♥ Jag hade en punkt till, men jag glömde bort den. 
 
 
 

Femte veckan på hemmaplan.

 
Efter en hel arbetsvecka tillsammans med min nya vän, iPoden, börjar jag nog känna att det var en bra inverstering. Efter mycket bråk med iTunes är vi nu kompisar, alla tre. Jag, iPod nano och iTunes. Treenigheten. Jag har dock kommit till den punkten i livet då jag lyssnat ikapp varenda Podcast jag någonsin börjat prenumerera på. I juni började jag sträcklyssna på Pappapodden och när jag var klar med den laddade jag ner alla andra jag tipsat om i det här inlägget (uppdaterade precis inlägget lite grann). Vissa blev lite andrahandsprioritering och andra fastnade jag totalt för. Men nu är alltså även prio-två-poddarna färdiglyssnade på.. Därmed måste jag sitta och vänta, vänta och vänta på nya avsnitt. Inte alls särskilt roligt, må jag säga. 
 
 
Jag har varit hemma i fem veckor idag. Helt ärligt, utan att verka fantastisk, klyschig eller så, är jag fortfarande extremt lycklig och kärleksfull åt allt och alla. Sverige är ett fantastiskt land. Dock börjar jag misstänka att det inte alls är förstaskiftet som tagit kål på mig och fått mig att sova 14 timmar i sträck, för att sedan sova ytterliggare extrema mängder timmar den här helgen. Kanske är förstaskiftet medhjälpare, men främst tror jag helt enkelt att all den överskottsengergi/allt lyckorus som tagit över min kropp under min Sverige-månad börjar komma ikapp mig. Jag har ju haft saker att göra/planer/träffar/middagsdater/jobb cirka 32 utav dessa 36 dagar! Kommande vecka är precis lika fullbokad och sedan har jag även lite lösa/icke tidsbestämda planer att utföra. Jag ser fram emot allt. Samtidigt skulle jag bara vilja fortsätta sova. Ringa jobbet, ta höstlov och ligga under täcket i en vecka (och kanske ta en löparrunda eller två). Men så får man givetvis inte säga, när man vet att man nästa söndag är arbetslös.. då tänker jag såklart annorlunda.. Dags att rota fram C-vitaminerna, tror jag allt! 
 
Godnatt, mina vänner! ♥
 

Diwali.

I fredags tände jag ljusen på min hindu/buddha-inspirerande hylla för första gången, utav ren slump. Låg där under i min säng och funderade/slappnade av. Efter en liten stund råkade jag, också av ren slump, läsa på internet att den hinduiska, viktigaste högtiden Diwali (ljusfest/nyår) inföll just den dagen.. lite häftigt! Försök att ignorera min fruktansvärt fula fondtapet.. dessa saker kommer att göra sig så fina i mitt framtida hem!! 
 
 
Helgen har rullat på, som vanligt. I fredags kom jag hem, städade och gjorde mig redo för helg. Låg i sängen med tända ljus och inväntade Julio. Vi sov sedan sjuuuuukt långt in på lördagen. Pinsamt långt.. vaknade ett par gånger, men steg inte upp förrän 14:10, och sedan gick vi nästan och lade oss igen.. men det behövdes! Runt 17:00 tog vi en promenad hem till Kjell där vi satt och drack kaffe och pratade skit i över en timme innan vi åter igen begav oss hem för filmmys med familjen. "What's your number" gick på fyran och var ganska rolig, faktiskt! 
 
Även idag är det mysbyxdag. Har dock varit lite vettig och suttit och kikat efter jobb. Jag trodde ju att jag hade jobb halva november, men det visade sig vara en missuppfattning mellan mig och chefen, vilket betyder att jag endast har en vecka kvar på jobbet nu. Sedan blir jag arbetslös. Det högg lite i magen av att få veta. De sade hur som helst att jag varit duktig och kommer att prioriteras ganska högt när extrajobbare behöver ringas in. Jag ska söka lite jobb ikväll och jag hoppas såklart att jag kommer att få napp väldigt fort, men samtidigt känner jag mig inte så orolig och hemsk som jag trodde att jag skulle göra. Jag har trots allt bara varit arbetslös en enda dag sedan stundenten för fyra månader sedan, så en ledig vecka eller två skulle nästan sitta ganska skönt.. men sedan vill jag få tag på något. Skulle bli väldgt deppig av att bara sitta hemma. Jag ska ringa lite viktiga samtal redan i veckan som kommer och se om jag når lite framgång.