Varning för äckelbild.


Hade ingen annan bild, så här får ni en före-efter-bild på mitt lillfinger, som dessvärre förändrats till det värre. Flera skinnlösa partier och det svider som saaaatan. Massa(!!!!)  minismå blåsor som inte gick att fokusera på. Usch. På salongen sade kunderna att det kan ha att göra med urinvägsinfektionen. Jag kan inte riktigt förstå hur de menade, men kroppen kanske blir sådär känslig av infektioner? Ingen aning. Vill hur som helst få bort det! 

Annars då? Jag har haft en ganska skön dag på salongen. Fick tag på tre kunder, så tack vare dem gick klockan lite snabbare. Mamma och Nowa hämtade mig vid 17:15 och vi styrde mot Hestra och Isaberg. Henke kom också och mötte upp oss. Jag har inte varit där på flera år, senast var 2010 (då åkte jag dock inte skidor, utan träffade lite kompisar). Idag tänkte jag låna mammas skidor, ställde mig i mellanbacken (barnbacken är ju jättebrant..) och började min färd neråt. Backen skall väl ta knappt en minut att åka ner för, men jag kämpade i nästan en halvtimme. Gled vågrätt genom halva backen innan jag gick på snedden, för att sedan plocka av skidorna, kana på rumpan och gå med pjäxorna.. katastrof! Småbarn i femårsåldern race:ade förbi utan stavar och där låg jag och grinade! Fick åka lift med Henke upp. Det var ganska kul, hade hellre åkt lift hela kvällen. Mamma fick tillbaks skidorna när jag kom upp och sedan satt jag först ute en stund och tittade på när snöskotern hämtade person efter person till sjukvårdsstugan, innan jag gick in i värmestugan och satt där en stund. 

Jag var faktiskt helt okej på att åka skidor när jag var liten. Var på Isaberg med mina grannar när jag var tolv år, då var jag hur duktig som helst i mellanbacken. Och nu vågar jag knappt kolla på den. Jag är ganska säker på att jag ikväll åkt skidor för sista gången i mitt liv. Men det ser ju så jäkla härligt ut! 
 

Jag har bloggat i fem år idag.


Ungefär såhär såhär såg jag ut när jag skapade min blogg. 2008-2009. Ändå inte jättestor skillnad.. Har gått upp några kilo, skaffat bröst och långt, mörkare hår, typ. Blivit kvinna, haha! Tror inte ens att jag har blivit längre sedan dess.

Idag är det fem år sedan jag bestämde mig för att ta steget in i bloggvärlden, upptäckte det utav ren slump igår (hade ju en blogg innan jag skapade den här). Tidigare hade jag pysslat med Stallet.se (fråga mig inte varför, jag har aldrig varit någon hästtjej) och bilddagboken, annars var det mest The Sims som gällde när jag satt vid datorn. Sjävklart hade jag även haft Lunarstorm! Min syster hade en blogg, och det var väl från henne som jag fick idén. Den första bloggen jag började följa var Mamma-Becka - 17 år och trebarnsmamma. Jag har ju alltid älskat gravidbloggar. Hennes blogg var stor då, minns ni den? Antagligen inte. Sedan klickade jag nog in på Dessies blogg, hon hade precis blivit portad från blogg.se då hon skrivit att hon äcklades av folk med fräknar. Den tredje bloggen jag minns att jag kollade på var Kissies. Minns att jag trodde att hon och Dessie var syskon, de hade ju samma efternamn och sådär elaka saker som de skrev till varandra kunde man väl inte skriva till en främmande människa? Ack, så fel jag hade. Så liten och ovetandes jag var, haha!

När jag hade min första blogg var jag ett riktigt Idol-freak och det var när jag insåg att hela min blogg handlade om endast Idol som jag insåg att jag skulle skaffa en mer mogen blogg.. men bläddrar man tillbaks i arkivet var den lååååångt ifrån mogen, hahaha! Jag tycker att det är jättepinsamt och försöker undvika att kolla tillbaks, men jag vill verkligen inte radera någonting, för det är faktiskt minnen. Både fina, viktiga, hemska, sorgliga, lyckliga, klagofulla och kärleksfulla. Inlägg från när jag började nian, blev moster, faster, gamla vänner, "kärlekar", hela proceduren med misshandeln, rättegången, första dagen på Hotell-och-restaurangprogrammet, när jag presenterade Julio för allmänheten, första Frisör-dagen.. allt! Även om inte alls finns nedskrivet (jag har faktiskt undanhållt en hel del) så kan jag kolla på ett inlägg och minnas saker från samma dag, trots att det inte står i inlägget. Hela mitt liv finns här på internet, jag är glad att jag har min blogg och önskar att jag hade bloggat sedan dagen jag föddes, haha! Nog för att det är mer privat med dagböcker, men vem orkar sitta och skriva romaner för hand och klistra in bilder på varje sida? Och vem fasen var 100% mogen när man var 13-14 år, egentligen? Jag var trots allt en utav de mest mogna i min lilla kompiskrets, även att det är svårt att tro. 

Tänk när det kommer en dag då alla bloggar försvinner.. den kommer komma.. då vill jag typ skriva ut hela bloggen med bilder och allt på papper. Undrar om det går och vad det kommer att kosta.
 
 

Markoolio VS Zlatan.Det blev ju en jäkla uppståndelse kring Zlatans reklam för Volvo. Att den är så fantastiskt och bäst. Men alltså.. njae, jag fann inte så mycket i den, faktiskt. Jag har inget emot Zlatan, jag har inget emot volvo och inte heller har jag någonting emot Sverige och vår nationalsång. Men Volvo är väl inte ens svenskt längre? Eller? Och så föredrar jag nog nationalsången just som en sång, och inte uppläst som någon form utav dikt. Annars var det härlig, helt fantastisk miljö och sådär, en fin video helt enkelt. Kanske är reklamen bättre utan ljud? Haha! 

Vad tycker ni? Zlatan eller Markoolio?