Studentmössan.


Jag valde en kashmirmössa med rosa swarovskikristall. 


Dragkedja längs kanten så att man kan stoppa exempelvis pengar i mössan, haha! Hade ju beslutsångest när det kom till färgen på innefodret, trots att jag inte är särskilt förjust i rosa är det trots allt hantverksfärgen.. och så ser det mer mjukt och gosigt ut. Jag gjorde rätt val! 
 
Min studentmössa kom i början på förra veckan. Jag visste inte om jag skulle visa er den innan studenten, men kunde inte hålla mig i 106 dagar till.. så ni får se två små skymtar och resten när dagen närmar sig/är! Jag är väldigt nöjd med min mössa. Den kostade 1600 kronor och det var nog medelpriset i klassen/bland andra studentvänner jag pratat med. Det där med pris går ju att diskutera. Många tycker att det är onödigt då den endast används en gång och sedan glöms bort, vilket jag är väl medveten om. Samtidigt ska dagen man avslutar sina 14 år i skolan kännas speciell, det ska kännas mäktigt och fint att få ha mössan på sig. 

Jag beställde även ett champange-glas, skydd till mössan (vågar man skippa det när studenten är fredagen den trettonde?), plastförkläde och tuta. En guldpenna ingick, dessutom.. 

Åh, jag minns när Julio stolt visade upp sin studentleverans förra året. Jag fick en stor klump i halsen och hela kroppen fylldes med ångest vid tanken på att det snart var min tur. Det var ju egentligen min tur redan då.. kan säga att jag verkligen behövde mitt extraår att förbereda mig på, för nu är jag redo (kanske dock ångrar att jag sa det om ett halvår när jag sitter arbetslös och inte får tar på jobb..). Förra veckan var det jag som stolt tog emot min låda och ivrigt packade upp grejerna.. det närmar sig! 
 
 Kimonos

 Här är mina Kimonos! Den lila känner ni nog igen från tidigare. Jag har nästan bott i den i många, många år.. jag vet att jag skrev en kärleksförklaring till den för ett tag sedan, men jag upprepar: jag kan inte leva utan min asiatiska morgonrock! Den åker på direkt när jag kommer hem efter skolan, helst utan tröja under så att heeela kroppen får känna av den silkeslena kvalitén. Man fryser inte, men blir heller inte svettig i den.. funkar utmärkt som både filt och snuttefilt. Mycket mer underbart än en svensk frotté/fleece-rock.

Den turkosa fick jag utav Sandra och Viktor, de köpte den till mig i Thailand för ett par veckor sedan och det var nästan så att glädjetårarna kom, haha! Turkos är ju en utav mina favoritfärger och den var nästan precis likadan som min lila. Helt underbar. Älskar mönstret. Den skall slitas med hälsan!
 
 
 
 

En vårpromenad.Finns det något ord som heter jojo-bloggning? Om det inte gör det så inför jag det nu. Bloggar som attan en dag och sedan försvinner jag i flera.. haha, men jag tänkte publicera lite bilder senare ikväll. 

Idag har jag varit hemma. Jag hade väldigt ont i huvudet igår, och idag hade vi bara två lektioner, så jag tänkte att jag stannar hemma. Dock var huvudvärken näst intill borta, så hela dagen kändes ganska skum. Och lång. Kände mig smått kriminell som var i stort sätt frisk och ändå hemma. Men det var skönt. Kan verkligen inte förstå mig på folk som väldigt ofta är hemma för ingenting (eller för bara någonting litet) för att de inte orkar åka till skolan, de måste ju ha skiiiittråkigt när de bara ligger hemma i ensamhet, alla är på jobbet eller i skolan och ja.. själv måste jag vara nästan dödssjuk för att stanna hemma. Är alltid i skolan med urinvägsinfektionen eller med överfylld snornäsa, haha!

Jag var i alla fall en sväng på Öppna Förskolan(!!!!) och mötte Sandra och Sigge. Det var en underlig upplevelse, faktiskt. Gick in på vårdcentralen, förbi väntande gamla tanter, upp en trappa, förbi fler sjuklingar, öppnade en dörr och möttes utav barnskrik, skratt och ett långbord med pratglada mammor (och en endaste pappa) som satt och matade sina barn.. värsta myset! Så harmoniskt. Haha, tänk när det är dags för sånt om några år! 

Vi stannade på Kvantum påvägen hem och jag fick med mig ett Yoga-kit från bokrean. Matta, bok och dvd-film. Har testat lite i eftermiddag, och det ska bli minst sagt roligt att fortsätta med! Jag har ju så länge velat testa yoga, och nog för att jag är en väldigt självständig brud, men jag vill gärna inte göra det själv med massa okänt folk. Vill ha med mig en vän/bekant! Jag skulle även vilja besöka Buddhist-templet i Gnosjö, men har ingen intresserad kompis till det heller.. och jag har ingen sushi-gillande kompis.. Om någon där ute känner sig lockad att testa yoga, besöka tempel eller äta sushi med mig någon dag så får du gärna höra av dig! 

Sedan var det på med träningskläderna som gällde. Premiäranvändning för det nya löparlinnet, faktiskt. Mötte Malou som kom med bussen och sedan gick vi en långpromenad i Anderstorp. Jag kan inga bra rundor att gå, är ju van vid att löpa min runda och sedan vara helt slut, men gå kan man ju göra i flera timmar utan att det är det minsta jobbigt. Det blev i alla fall lite småvägar i olika kvarter och fika på Bernts som ett avslut. Känner mig duktig, och vädret har varit så himla fint idag. Blev riktigt taggad till att börja löpa nu. Löpning och yoga.. jäklar, vilket muskelberg jag skall bli!