Stackars pollen-folk!

Tror att alla ni läsare har fattat det här nu, men åter igen: jag är så galet skoltrött! Hade ju tänkt ta vara på den här sista tiden innan England. Verkligen njuta utav Sverige och så.. men det går inte! När betygen är satta kanske jag kan njuta i någon vecka, men åh.. Hade jag inte valt Svenska som tillval hade året varit mycket bättre. Men hur skulle jag kunna veta att Svenska3 på Figy med två kassa lärare skulle vara så hemskt? Svenska har annars varit mitt absoluta favoritämne i 13 år! 

Jaja, efter all negativ energi känner jag för att vara lite positiv också. Jag vill tacka Gud/ödet/arvsanlagen (eller vad/vem det nu är som skall tackas) över att jag inte har pollenallergi. Det känns som om att ungefär 90% utav alla människor i min omgivning går runt och snorar med rinnande ögon. De lider verkligen, och det är så tråkigt och synd att se. Så orättvist för dem, när jag inte känner av någonting alls och istället är lyckligare än någonsin över det fina vädret. Krya på er, mina pollen-vänner! 
 

Nyckelpiga.


Fick besök utav en liten nyckelpiga i väntan på bussen idag. De är så vackra! 

Måndagar börjar trötta ut mig mer och mer. Är så trött på att öva inför delprovet och känner mig som en trotsig liten snorunge som vägrar göra vad jag blir tillsagd. Kunder är desto roligare. Jag hade tre kunder precis efter varandra idag, vilket var kul. Åke, Lilly och Lars-Erik. Det kändes lite konstigt att neka dem nya tider innan de gick hem. Ett tecken på att det verkligen är sommarlov snart! Ögonen tröttnade dock fort av all koncentration och bestämde sig för att försöka stöta ut linserna ett flertal gånger. Jag går runt och kisar hela dagarna med världens huvudvärk, det skall bli riktigt skönt att ta tag i problemet hos optikern på onsdag! 

Nu ska jag börja förbereda mitt nationella prov i svenska. Det vara ett tal som kommer att handla om särskrivningar. Perfekt ämne för mig, men jag är verkligen totalt otaggad. 
 

Personlig Almanacka 2014-2015.
 


 
Idag, äntligen, trillade almanacka nummer fem ner i brevlådan! Alltid snabbare leverans än vad som utlovas. Jag river alltid ivrigt upp förpackningen och sitter och nästan smeker de fina sidorna alldeles kärleksfullt, haha! Jag älskar kvalitén, de datatryckta födelsedagarna och allt. Min almanacka är min bästa kompis, min överlevnad. 

I år är almanackan lite extra speciell. När jag börjar använda den i augusti går jag ju nämligen inte i skolan längre, och inte heller bor jag i Sverige. Presentationstexten på förstasidan är skriven på engelska och adressen som skall stå på sistasidan måste jag fylla i för hand när jag fått veta mer exakt vilken gata och vilket husnummer jag ska på på. Inte ens mobilnummer kunde jag fylla i, för jag måste skaffa ett nytt, engelskt kontantkort. Den här almanackan kommer, till skillnad från min nuvarande, inte att vara fullklottrad med läxinlämningar, hårklippningstider och körlektioner. Vad som kommer att stå i den vet jag inte riktigt ännu, vilket är så jäkla spännande! Tillvalsrutorna (de tre olika rutorna längst ner på sidorna) är inte samma som jag brukar ha. Nu finns "veckans lista", "veckans träning" och "veckans kurva". Jag har dessutom förstorat "dagens träning", som jag annars brukar ha som en liten ruta.