Vad jag sysslar med om dagarna. 

Lite före-och-efterbilder från de få gånger jag kommit ihåg det. Den nedersta är från när jag klippte Sophie alldeles nyss. Alltid lika kul när man får klippa så mycket, och lite extra kul att klippa med kniven!  

Åh, jag måste bli bättre på att fotografera det jag gör och då med systemkameran och inte med mobiltelefonen! Det börjar bli viktigt nu med tanke på att det har blivit dags att tänka på projektarbetet. Jag har inte riktigt bestämt vad jag ska göra, men jag ska samla på mig en sjujädra massa bilder så att jag har ett lager tills jag bestämmer mig. Egentligen ska jag fotografera mina kunder framifrån, men det är så pinsamt att fråga om man får göra det.. Så kommer ni och klipper er hos mig: påminn mig om före-efter-bilder, tack! 
 


 

Halloween.


Nyvaken med favoriten i famnen. 

Idag är det tydligen Halloween om man skall tro almanackan. Vaknade lite för tidigt av att Sigge kom på spontanbesök, så det var bara att skutta upp och börja busa, hihi! Han spydde på sin tröja och hade inga extrakläder med sig, men som tur väl var hade moster Julia en tröja i näääästan perfekt storlek på lager. Jag sydde den när jag gick i åttan och sen har den bara legat och väntat på att få värma en liten bebiskropp!

Nätterna går så sjukt fort att man knappt hinner blinka! När klockan är 02:45 och det är dags för en kvartsrast måste jag gnugga mig i ögonen och extrakolla alla klockor för att övertyga mig om att klockan faktiskt redan är så mycket. Efter rasten fortsätter tiden att flyga, sedan är det dags att städa innan man åker hem strax efter 06:00. Väl hemma fattar man knappt att man varit hemifrån, haha! 

Nu ska jag iväg och klippa Sophie. Sedan ska jag packa resväskan, för imorgon bär det av till farmor och farfar i Landeryd. Jag brukar alltid åka dit en sväng på sommaren och två-tre gånger till varje år, men i somras hann jag faktiskt inte, så nu var det ett tag sedan! Vi ska väl bara mysa imorgon och på lördag ska vi åka till Värnamo för att bowla med kusinerna, farbror osv. och sedan äta på Bambu i Bredaryd. Riktigt trevligt, tror jag nog! 

Skriver när jag skriver, vi hörs! 
 

Otroligt mycket onödigt babbel om naglar och körkort.


 
Fina naglar i höst/vintermörkret! Vilka gillar ni bäst? Sänd mig nagelinspiration! 

Nu har jag tagit igen mig när det kommer till sömnen! Efter en lite smått slitsam natt somnade jag snabbt imorse och vaknade förvirrat av mobilalarmet klockan 14:30. Hade gärna fortsatt sova, men eftersom att jag planerat att klippa Oliver var det bara att bita i det sura äpplet och stiga upp. Efter klippningen har jag tagit det jättelugnt. Har sovit lite lätt och mamma kom precis in med kaffe som jag beställt, haha.. Tre nätter kvar nu. Det känns som om att det är onsdag hela tiden, eftersom att man ju börjar jobba redan på söndagskvällen. Nu förstår jag varför mamma alltid är så förvirrad när det kommer till veckodagar! 


Över till någonting helt annat: jag är så sugen på att göra naglarna igen! Har suttit och tittat på gamla bilder på naglarna och jag vill absolut ha likadana rosa en gång till. Det var när Li övertalat mig att få lägga på rosa glitter som jag insåg att rosa är ganska snyggt. Jag gillade rosa när jag var liten fram till dess att min bästa kompis påpekade att jag såg töntig ut i en rosa tröja jag hade i femman-sexan, någon gång.. tog avstånd från rosa fram till förra året, då jag nästan hunnit glömma bort varför. Haha, så fånigt! 

Jag hade hur som helst tänkt göra det redan i augusti inför Greklandsresan, men sedan ändrade jag mig då det faktiskt känns väldigt fräscht, smidigt och inte minst ekonomiskt att ha korta naglar. Sommaren är så färgglad i sig ändå och jag kände väl helt enkelt att jag inte saknade dem så mycket, det var kul att ha dem men skönt att bli av med dem. Sedan har jag tänkt att jag ska belöna mig själv med naglar när jag tagit körkortet, men nu när jag är på jobbet och alla jobbarkompisar har så tjusiga naglar blir jag sugen igen. Haha, innan gick alla till olika salonger, men när jag för ett år sedan visade upp mina första naglar för mammas kompisar bytte alla till "min" nageltjej i Värnamo och de är fortfarande kvar hos henne. Nu på hösten/vintern som är så dyster vore det ju kul med lite glitternaglar.. får se om jag lyckas hålla mig ett tag till eller om jag bokar tid och gör dem tre-fyra gånger för att sedan pausa igen. Räknade ut att om jag fortsatt göra dem från januari (när jag gjorde dem sista gången) och fram till nu hade jag varit 4050 kronor fattigare! 
 
Körkortskontot borde vara tillräckligt fullt nu ändå, förresten. Det var ju främsta anledningen till att jag slutade med naglarna. Jag har verkligen fått en boost på den nya körkolan nu när jag får mycket beröm och peppning utav min nya körskolelärare. Har insett att anleningen till att jag inte tagit körkort än är inte för att jag är dum i huvudet, som jag nästan börjat tro, utan för att min förra körskolelärare var riktigt kass! Han hade dåligt rykte som jag inte brydde mig så mycket om. Tänkte väl att de som klagade på honom gjorde det för att försvara sig själva då de inte kunde köra, haha! Men han kommenterade bara det negativa, lärde mig saker som jag nu inser var fel och ja, jag kände mig nedtryckt och fördummad utav honom. Hade ångest innan körlektionerna. Nu känner jag att det finns hopp och jag är taggad! Riktigt surt att ha lagt en stor summa pengar på fel lärare i onödan.. så kan det gå. Rekommenderar starkt Mattsons trafikskola i Gislaved för er som inte tagit era körkort ännu! 

Ja, där fick ni lite babbel alá Julia.