Påskdagen.


Två små påskkärringar som hälsade på i förrgår.


Hejdå, vad jag är kass på att blogga. Sedan jag skaffade Samsungen i Januari så har jag använt både datorn och systemkameran betydligt mindre, vilket är lite synd. Åtminstone när det gäller kameran. Mobilkameran är ju bra, men inte jämförbar med systemisen, det är bara mycket enklare att hala upp mobilen ur fickan än att springa och hämta kameran. Men det ska bli skärpning! 

Igår var det ju påskafton och vi hade inga särskilda planer. Som vanligt på högtiderna åker familjen till Kållerstad och därmed blir jag (och Julio) atuomatiskt fast hemma för att vakta hundarna. Oftast inte oss emot. Vi smet dock iväg en stund, eftersom att jag ville presentera Julio för Sigge. Ingen var hemma när vi kom, mer än Alfons, som numera bor på altanen. Så vi kikade lite på honom och spelade in Harlem Shakes på baksidan medan vi väntade.

Sigge låg sedan så fint och "log" åt mig i mitt knä. Jag har hört att bebisar "ler" för att de har ont i magen, och mycket riktigt lade han världens största brakskit som dånade över hela huset i knäet på mig. Sedan såg han så nöjd ut. Haha! 

När vi kom hem inträffade katastrofen. Påskmusten var borta! På självaste påskafton! Inte okej. Vi genomsökte hela huset, ringde till mamma som inte hade teckning, skrev till Kevin som inte var hemma och till Tove som inte svarade. Det var alltså en ganska tjurig Julia som åt tacosrester från gårdagen med lax och apelsinjuice.. Och räkorna till efterrätt var inte alls goda. Vi började även kolla på "Sällskapsresan" som inte var lika rolig som den brukar.. nej, fy. Jag somnade. Stackars Julio. Alldeles för sent meddelade Kevin att påskmusten fanns i skåpet ovanför städskrubben. Nej, kvällens enda lycka var när familjen kom hem och levererade ett påskägg till mig från Anna. Åh, jag minns inte när jag fick ett riktigt påskägg fyllt med godis (och lite frivillig betalning från klippningen) i senast.. många år sedan. Känner mig  därför sådär barnsligt glad även idag.

Nu ska jag byta om och sedan knalla hem till Sigge igen. Kan ju meddela att mina ben verkligen har motionerat duktigt sedan han kom till världen. 
 

Långfredagen.


Jag fick ett påskägg utav Lena och Lisbeth på salongen innan jag gick hem igår. Både godis och presentkort, vilket absolut inte behövdes, men så himla snällt! Det blev kramkalas och fina ord innan jag gick hem..
Vi eldade upp Billy-Bob.


Enda nöjet i Kållerstad - grilla sojakorv eller typ tälja pinnar.. Vårat internet är så kasst här hemma.. åh. Idag följde jag med familjen till Kållerstad, eftersom att mamma kusin ville bli klippt. Det kändes lite kul, för jag har klippt henne förut, och när hon bad om det igen så var det ju ett tecken på att hon inte bara sa att hon var nöjd - utan att hon faktiskt var det! Hoppas att hon blev det den här gången också, för kortare damfrisyrer är nog det som jag är mest osäker på.

Jag övningskörde hem, vilket gick helt okej, och nu ska jag strax dammsuga och börja hacka lite grönsaker. Om en stund kommer nämligen broder Henke med sambo och kids för att käka tacos och påskmysa lite. Julio kommer såklart också. Det ska bli så kul att få träffa flickorna igen! 


Onormala och saknade.Fick bilden ovan skickad till mig på facebook från mina två väninnor som meddelade att de saknar mig. De har suttit i skolan i tre veckor och pluggat, då ingen av dem hittade praktikplats. Nog för att jag trivs toppenbra på salongen och är överlycklig att jag fick vara där, men åh, jag känner verkligen att jag börjar sakna klassen en del nu. Första och andra veckan hann jag knappt tänka på skolan, det har kommit nu de senaste dagarna. Har blivit lovad lite party när jag är tillbaks med Sophie och Iza! Imorgon är sista praktikdagen, men sedan väntar ett påsklov (då jag fick jobb, yes!) och när skolan sedan sätter igång så var det en hel månad sedan jag träffade hvfri11a! Och därefter har vi bara drygt två månader kvar ihop innan vi kastas ut åt olika håll till nya skolor..


Dagens kund var väääldigt långhårig och ganska sliten i topparna efter ett frisöruppehåll på cirka ett år. Låter lite småförfärligt, men gud, så roligt det var att klippa flera centimeter utav de där supertunna och ojämna topparna för att sedan sedan se skillnaden. Det blev så friskt, tjockt och fint! Fler sådana kunder, tack! Haha, tänk vilken framgångsrik frisör jag kommer i framtiden. 

Typ såhär:
Kunden: Då vill jag boka en ny tid om sex veckor.
Jag: Nämen varför så snart? Kom tillbaks om 11 månader, vet jag!
Lär ju bli svinrik.

Gick hem till Sigge efter praktiken. Räknade ut att han har varit hemma från BB i tio dagar, varav jag har varit där fem gånger.. haha! Men det gäller ju att ta vara på tiden. Efter sommaren är jag i Halmstad mycket och sedan vet man ju inte vad som händer efter gymnasiet (usch, vad jag hatar ovisshet). På fredag kommer mina andra två syskonbarn på besök, också, hihi! 

Och nu bara babblar jag på.. är så jäkla trött, så nu blir det att släcka lampan och somna. Dock hör jag ett mystiskt ljud här inne på rummet.. känns obehagligt och lite läskigt.. menmen, godnatt!