Det här med hästkött..Jag har mest läst rubriker och snabbläst artiklar, så om det nu är så att hästarna inte var friska, slaktade på bra sätt eller liknande (jag vet att de var svartslaktade, dock), så tar jag väl tillbaks nedanstående text. Kanske inte ens borde få uttala mig i brist på kunskap, egentligen.
Men ni får gärna rätta mig!

Jag börjar bli väldigt trött på att tjat om hästkött nu. Jag känner att det har blivit alldeles för mycket. Jag tänker liksom "kött som kött", eller, "dött djur som dött djur". Sak samma. Vi äter kossor, fåglar, fiskar, grisar osv. som om ingenting. Fina djur allihop, så vad gör det för skillnad att äta hästar? Det hade ju varit mycket värre om de hade hittat kött i min mammas vegetarianmat, eller hur?

Visst tycker jag att det är väldigt fel att det som står på innehållsförteckningen inte stämmer, men varför dra in varenda köttbulle och pyttipanna-påse från affärerna? Slänger dem det sen? Varför inte ställa produkterna på en enskild hylla så att folk som tänker som jag ändå kan köpa det? Annars dog ju dessa djur ännu mer i onödan än vad de redan gjort. Och tänk på alla fattiga länder där folk inte är lika kräsna som i Sverige. Där skulle folk döda för lite häst för att slippa svälta.

Jag tycker att det är så himla fånigt att folk reagerar som de gör. Självklart vill man lita på vad som står på förpackningen, men kan man äta kossa så kan man fasen äta häst också!


Kanske är stor nu.

Det slog mig att de här jobbiga, stressiga och sömnbrisiga veckorna kanske inte alls bara var en period, som jag trodde. Kanske är det så livet är nu, när jag är arton och ett halvt. Kanske ska det alltid vara såhär. 

Igårväll missade jag "Mia på Grötö". Julio behövde hjälp med sitt CV och personliga brev, jag tog mig en titt på det och skrev om allting. Jag älskar sådant, men det tog min energi och den där chipspåsen som väntat på mig i över en vecka förblev orörd när jag sedan somnade.

Idag började vi med en historia-uppgift som jag knappt alls kom igång med. Jag ska göra den i helgen. Sedan har vi Projekt-vecka i skolan och på torsdag ska vi på studiebesök till JB-Växjö. Samtidigt väntar jag på samtal från Ortopeden som ska kalla mig till finger-undersökning. Veckan därefter börjar tre veckors praktik, på tisdagen tar jag dock ledigt för studiebesök på JB-Jönköping, och så måste jag maila om påsk-och sommarjobb. Ska även finna tid till körlektioner, vilket blir svårt, då jag ju har min praktik i Anderstorp och körskolan i Värnamo, men jag kan ju inte ta en fyra-veckorspaus från körningarna.. och så är det så mycket mer.
Kanske är det detta som är mitt nya vuxenliv nu? Hmm..

Tack, Emma!!Åååh, jag som älskar "Pretty Woman".. och tanken har inte ens slagit mig.. det blir ju helt perfekt!
Det blir dock en recension, så jag skjuter lite grann på det där med argumenterande text. Nu blir jag ännu mer skrivsugen än vad jag redan var, hihi! 

Har fått flera förslag om det där med jämnställdhet, men jag tycker att det är lite.. uttjatat! Sedan har jag inga speciella erfarenheter eller särskilda kunskaper själv, så det var inte så lockande.. Pretty Woman it is!