Mitt 2013 och tankar inför 2014.Smällde ihop en punktlista om året som gått, som jag gjort några år förut, också! Lite kul att scrolla igenom årets bloggarkiv och minnas tillbaka.
 
Köpte min Samsung Galaxy S3 och blev därmed antagligen den sista i min åldersgrupp med internet i mobilen. 
Representerat 1920-talet på skolans modevisning.. 
Tog min första körlektion. 
Varit med på stor bild i Värnamo Nyheter två gånger.
Varit på Baby Shower för första gången. 
Fick karpaltunnelsyndrom (hur gick det med det, förresten? Undrar ni. Det sprakar inte längre, men känseln kom heller aldrig tillbaka.)
Stod mitt i kaoset när JB-gymnasiet plötsligt gick i konkurs, bara sådär..
Varit i Grekland för sjätte gången. Längtade i fem månader och tillsist blev det av. Min och Julios första kärlekssemeter och min första flygplansresa utan vuxna/släktingar. 
Extraknäckt som servitris på hotellet i Anderstorp ett par gånger. 
Blivit världens stoltaste moster åt världens vackraste lilla pojke. 
Löptränade regelbundet i fem månader! Nu är det så kallt.. men till våren sätter jag igång igen! 
Köpt min egna, första, riktiga, dyra frisörsax från Jaguar.
♥ Bytt blöja för första gången!

Varit på husvagnssemester med klassen i Halmstad, haha! 
Köpt en jäkla massa body mists från Victorias Secret.
Praktiserat hos en hovslagare under en dag. 
Firat några kompisar som tagit studenten. 
Varit på Sigges namngivning. 
Sommarjobbat på plastfabrik, i vanlig ordning. Råkade dock komma till jobbet en vecka för tidigt.. 
Badat i Bolmen och i Grekhavet, första utomhusbaden på många år! 
Uppträtt på en scen i Grekland tillsammans med en grekisk proffsdansare. 
Varit i fina Kungshamn igen och hållt i livs levande sjöstjärnor!! 
♥ Bytt skola till Finnvedens gymnasium, igen. 

Beställt studentmössan. 
♥ Buggat till Scotts på Sigges Loge. 
Fått extra bra födelsedagspresenter på min 19-årsdag. 
Ätit alldeles jättemycket tzatziki och därmed haft väldigt dålig andedräkt. 
Gjort en bröllopsfrisyr och varit på mitt första bröllop! 
Av ren slump stött på självaste Katarina Von Bredow under min jobbkväll på biblioteket. 
♥ Caisa fick sex små valpar.

Ja, det var väl det mesta. Inga extrema grejer, mer än att jag fortfarande är förvånad över att jag vågade tacka ja till att göra Annas bröllopsfrisyr. Julia 2012 hade aldrig gjort det, det kan jag lova. Och så är jag förvånad över att jag inte virrade bort mig på flygplatsen och försvann till ett främmande land. Jag är nöjd med året. Trots att jag som föregående år varit mycket sjuk och trots kaoset med JBs nedläggning kommer jag att se tillbaks på 2013 med ett leénde. Jag har nog växt ganska mycket som person, blivit lite mer social tack vare alla kunder som jag klippt och tagit hand om. Sigge har också bidragit till att året har varit bra. Att kunna gå hem till honom och busa, gosa och skratta. Känns så himla kul att få ta del utav hans liv och få se honom utvecklas. Jag älskar mina två små brorsdöttrar också, de är helt fantastiska, men eftersom att de bor lite längre bort missar man tyvärr en del. Hade jag haft gång/cykelavstånd till dem hade jag besökt dem precis lika ofta! Det här året har jag träffat dem alldeles för lite, tyvärr. Hoppas på ändring till nästa år! 

2014
Jag är inte den där som kring nyårsafton börjar tänka att "åh, så mycket bättre det nya året ska bli, då ska jag börja mitt nya liv, sluta med godis, träna som fasen, göra allt jag någonsin drömt om osv. osv." som jag vet att många gör. Nyårslöften är ingenting för mig, jag är väl inte så jäkla optimistisk av mig och tar livet som det kommer. Men just det här året känns jag nog lite så, ändå. Jag har förhoppningar inför det kommande året, faktiskt. Jag har nog alltid varit dödsrädd inför det år jag ska ta studenten, den hösten då man plötsligt inte har en skola att gå till, ingen trygghet, ingen självklarhet. Men som jag nog nämnt tidigare så är jag faktiskt lite taggad åt att hämta ut studentmössan och ta på mig den nu, efter att ha sett mina jämnåriga klara sig hyfsat bra ändå. Alla har inte heltidsjobb, men de flesta har åtminstone lite extraknäck, vikariejobb och liknande. Jag tror att om  man verkligen står på sig, verkligen vill och är öppen för mycket, då kan det gå. Jag har skjutit ett år extra på studenten, nu är jag redo och jag har inga stora drömmar, jag nöjer mig med det mesta. Helst inte äldreomsorg eller reningsverk, bara, haha! Jag har faktiskt lite större planer som jag inte vill dela med mig utav, då ingenting är säkert än. Ska kämpa för den här planen och om den inte går vägen ska jag istället satsa på en ny Greklandsresa, som jag redan är supersugen på. I slutet av året vill Julio ha med mig till Chile, men jag är osäker på om jag skulle kunna klara av en sådan jobbig och lång flygresa och att inte kunna förstå vad folk säger under en hel månads tid.. 2014 är så ovisst dagen efter studenten, då kan vad som helst hända och jag ska försöka att inte oroa mig och att ta det lugnt vad som än händer. Drömmen/målet är att jag lever hyfsat "stadigt", eller vad man ska säga, när 2015 börjar närma sig, att man tar sig igenom "vad-ska-jag-göra-nu-kaoset" och börjar skymta ett ljus. Ska bli skönt att få den tiden överstökad, jag har som ni nog märkt inte levt det där typiska tonårslivet med festande, nya pojkvänner hela tiden och annat galet, studenten är ändå ett steg till vuxenlivet där jag tror att jag kommer att passa in lite bättre än jag gör i ungdomslivet. Haha! Hösten 2014 är jag faktiskt inte tonåring längre! Jag ska gärna ha sparat en del pengar, också. Då är jag nöjd. Precis i början på 2014, om några dagar, så har jag dessutom en läkartid som jag varit hypernervös för ett bra tag. Känns som om att hela mitt liv kommer att avgöras då. Antingen blir det ovärt, eller går mot det bättre. 

Till våren, när snön (som ännu inte kommit) försvinner ska jag sätta igång med löpningen igen. Och när sommaren sedan kommer ska jag fortsätta springa och komma hem svettig till en nymixad smoothie från maskinen som jag fick i julklapp. Storslagna planer här, ja. 
 

Ego 2013 och tips sökes!Jag är dödstrött, men jag vill inte sova. Vad kan man göra när man inte kan sova? Har ni bloggtips till mig? Länka era bloggar, eller andra bloggar som ni rekommenderar! Jag är öppen för det mesta förutom mode/smink/hästbloggar. Jag tittade in på både Kenzas och Tyras bloggar ikväll, fattar ni då hur desperat jag var?! Eller så kan ni fråga mig saker på min ask, här, det har gått ungefär så kasst som jag föreställt mig. Jag brukar inte heller ställa frågor till folk, så ni är förlåtna. Eller tipsa mig om kul hemsidor med sådana där fail-bilder eller spel (som inte är allt för beroendeframkallande). Youtube-kanaler är också kul! Jag har de senaste kvällarna kollat igenom varenda bild och video från Jamie's World på facebook, och Clara Henry kände jag till från förut. Varför inte lägga till mig på snapchat? Jag heter juliawilberts, precis som på allt annat. 

Fram tills jag har blivit överröst med tips-kommentarer och ask-frågor (dröm vidare, Julia) så pillar jag med lite bilder. Det är dags för framkallning igen, vid den här tiden på året brukar jag redan vara i full gång med att sortera foton och sätta in dem i tidsordning i album. Nu är jag lite sen, men vad gör det? Ovan har ni i stort sätt alla ego-bilder jag kunde hitta på mig själv från det gångna året.. hmm.. det blir bara mindre för varje år. Mognadspoäng? Njae..


Ps. Jag har känt mig frisk i flera dagar, fram tills imorse. Nu ömmar halsen och slemmet är tillbaks.. känner mig febrig igen, men det kan vara trötthet. Åååååååååååååååh. Punkt. 
 

Astrid Lindgren-besatt.Har landat i sängen, igen! "Emil och Ida i Lönneberga" var en bra film, som väntat. Vackert animerad och Astrids nostalgiska röst. Det är fantastiskt att hennes röst finns så mycket bevarad och att det gick att göra en ny film med den. Jag älskar verkligen Astrids alla verk. Nowa och jag spelade "Filmjakten", spelet med frågor om alla filmer, för ett par dagar sedan. Nowa kunde knappt svaret på en enda fråga, "vem är Abbe?", frågade hon och jag blev uppriktigt sorgsen. Dagen innan julafton gick jag i Ullared bland leksakerna och tittade. Pippihus, alla Pippi-karraktärer som sjörövare, Emil-figurerna, sjörövarskepp, filmboxar och åh.. mina barn ska fasen inte få äga några andra leksaker eller filmer än sådant som har med Astrid Lindgren att göra. Är jag en hemsk mamma om jag förbjuder Disney-skit och Hello Kitty-grejer? Ska nog döpa mina framtida döttrar till Astrid, också. Skämt åsido. Kanske i mellannamn? Min mormor hette faktiskt Astrid, och mellannamn är ju oftast släktnamn. Två flugor i en smäll, då. Dessutom är deta faktiskt fint. Jag vet några barn som heter det 2013. Längtar dessutom ihjäl mig efter den dag då de nya sedlarna kommer ut och jag håller i min första 20-lapp som är prydd med Astrid, Emil och Pippi. 

Nog om det, nu. Jag tror att barnen gillade filmen också, även om de nog blev lite uttråkade efter en stund. Vi åkte vidare hem till dem och jag klippte Henke inför nyår. Sandra, Viktor och Sigge anlände och vi fick den godaste maten jag ätit på länge. Kvällen fortsatte med bus och gos (som ni ser ovan) och nu ligger jag som sagt i sängen. Fortfarande proppmätt! Tittar på Christer Sjögren som gästar i "Så ska det låta".