Modevisning och tvångstankar.

Låtarna som vi ska använda oss utav:


It's harispray.


You can't stop the beat.


The new girl in town.Biljetter till mamma och Anna-Greta.

Idag har vi bara övat inför modevisningen hela dagen. Alla hade sina klänningar på sig och medans de andra övade danssteg så övade jag på att gå i klackskorna. Vår snälla lärare sydde underkjolar till klänningarna och sedan övade vi på hur vi ska gå. Efter lunchen gjorde jag och Emmy frisyrerna på varandra. Jag har gjort hennes hår tre gånger nu och börjar känna mig ganska säker, så det känns bra.

Känner ändå på mig att någonting kommer att gå snett. Jag vet att det låter helt stört och jag har bara berättat någon enstaka gång förut om min svåra tvångstanke som jag har levt med sedan jag var omkring nio år gammal. Jag har verkligen problem med siffran tre, den styr mitt liv. Jag kan inte göra någonting tre gånger, då menar jag verkligen ingenting. Jag kan inte äta tre godisar, jag måste ta två eller fyra. Jag kan inte knacka tre slag på en dörr, måste knacka några fler. Jag kan inte ta tre tuggor på en matbit, inte heller kan jag höja volymen på teven med tre "hack" och jag kände mig riktigt orolig när jag och Julio var inne på vår tredje månad och därefter det tredje kvartalet tillsammans, när han ger mig tre kyssar eller skickar tre hjärtan i ett sms osv. Jag mår skitdåligt om jag bryter mot dessa tvång.
Den här visningen kommer att bryta mot allt. Den kommer att utspela sig den tredje månaden (den sjätte dessutom, 6/2=3), jag och Emmy är par nummer tre med att gå fram och när jag ska gå helt ensam fram och visa upp mig så är jag nummer tre på tur med att göra det. Det är även tre olika låtar som vi har övat fram och sammanlagt ska vi vistas på scenen i 12 (3x4) minuter.

Jag vet att det låter skitdumt att jag tänker så. Men jag tror ändå att många utav er förstår och kanske känner igen er, för tvångstankar är vanligare än vad man tror. Dock kanske vissa tvångstankar är lite enklare att hantera än andra.


Brillor.På fredag ska jag som sagt till Ullared tillsammans med mamma. Jag var där för inte så längesedan, så det blir bara en snabbis inne på Gekås. Anledningen till att vi egentligen åker dit är för att vi ska besöka Glasögonfabriken och kolla våra syner. Jag ser inte alls bra i mina linser längre och min syn har försämrats igen. Jag använder sällan glasögon, bara på kvällarna när ingen ser mig, så jag har faktiskt nöjt mig med samma, fula glasögon som jag valde i sjätte klass. Dock har mamma erbjudit sig att betala ett par nya till mig, så jag börjar överlägga att faktiskt dumpa de gamla nu. Jag vet att "nerdglasses" var populära för drygt två år sedan, men jag gillar fortfarande mina plastiga sådana från BikBok och bryr mig inte alls om mode, så finns det liknande så tror jag nog att jag ska slå till på ett par i den stilen! Gillar att känna mig lite sådär busig..

Full rulle på JB.

För första gången på JB så känner jag att det börjar bli lite fullt upp, faktiskt. Mycket på gång! Imorgon ska det övas hela dagen på modevisningen, klänningar skall med, danssteg skall övas in (dock ska jag bara röra mig i ett nummer, sedan har jag protesterat och kommer att sitta under en torkhuv i bakgrunden) och frisyrer skall övas på. Om en vecka är det dags, danserna är knappt planerade än och skolan har varken köpt in underkjolar, löshår eller ögonfransar ännu. På torsdag har vi klipprov. Har även ett omprov i matte (fick godkänt förra terminen, så jag har bestämt mig för att ge järnet och klara den här terminen också) och en redovisning på idrotten på måndag och veckan därefter ska en bokrecension och en engelskauppsats in. Ny svensklärare får vi också, hoppas verkligen att mina betyg "överförts" till henne, för jag har verkligen gjort bra ifrån mig i svenska nu.
Mot min vilja så kommer jag nog att behöva ta med mig datorn hem till Julio och ägna en stund åt pluggning i helgen. Men sånt är livet!