En dag på Hotell Åsen.

Just nu. Olagligt mycket julmust och ett paket ballerina kladdkaka.

 

Dagen var bra. Jag var inte alls nervös när jag vaknade, allt kändes som vanligt och jag somnade om och sprang till praktiken. Fick klä på kockkläderna direkt och sedan var det att stå i köket och fixa lite olika sallader tillsammans med kocken (det fanns bara en kock! Jag trodde att jag skulle få jobba med många människor, men det var faktiskt bara tre personer totalt, varav två stycken var i receptionen nästan hela tiden). Allt gick mycket bättre än väntat, och jag gjorde mitt bästa. Kocken, Kent, var trevlig, skämtsam och tog inte för givet att jag kunde allt. Lärde mig mycket och kunde ställa lite frågor utan att känna mig dum som jag gör i skolan. Det var inte så mycket att göra, vi hade radion på, sjöng i kör och diskuterade angående hur heta Beyoncé och Rihanna faktiskt är. Jag behövde lite grabb-snack, tror jag. Det var längesedan. Stekte en snuskig mängd med bacon och korv. "Nu slipper du smörja in dig med en massa hudkrämer, och du kommer inte heller att behöva hårgelé, detta fettet räcker.", förklarade Kent med ett flin. Jaha. Fixade lite såser och städade. Trodde precis att jag skulle få sluta för dagen och gå hem när Kent berättade att det var "klart som fan" att jag skulle äta mat med mina jobbarkompisar. Åt läskigt mycket, som alltid i kök. Börjar ju bli van vid restaurang-mat nu..

 

Men ja. Jag fick nog bästa möjliga praktikplats med genomtrevlig personal. Vi får se hur länge det håller innan folket får damp på mig (men jag försöker verkligen att göra mitt bästa). Enda skandalen idag var väl att jag råkade förväxla ett lock och en skärbräda. Men det är lugnt, sånt händer liksom. Eller inte.

 

Efter jobbet gick jag en promenad med min fina Sophie. Köpte onyttigheter. Fick ju mitt första studiebidrag idag (dock hade det blivit något fel, så mitt bidrag hade automatiskt förts över till syrran i Australien.. men jag fick från mammas konto istället)!

 

 

Lite orolig eller något.


Jag harprecis käkat müsli, duschat och ska ta igen de avsnitt utav "solsidan" som jag har missat de senaste två veckorna. Jag kan säga att jag är väldigt sällan nervös, men just nu håller jag på att avlida av nervositet inför morgondagen. Ska ju praktisera i två veckor. Känner att det kvittar om jag får stå i receptionen, servera eller laga mat - jag suger på allt och kommer helt enkelt skämma ut mig oavsett vad jag gör. Vill verkligen inte ställa till med problem. Lite tråkigt är det också att alla andra skolor i närheten har studiedag. Åh.


Som ni antagligen förstår så kommer jag ju knappt ha tid till att blogga de kommande två veckorna, då jag inte har dator på jobbet. Men jag ska försöka uppdatera när jag är hemma på eftermiddagarna/kvällarna (och såklart på helgerna)!


Mariette Petra Carola.

 

Jag drömde om dig inatt igen. Som så många nätter förut. Jag var i Stockholm, åkte omkring i en bil med familjen. Vet inte riktigt vad vi gjorde där.. men hela tiden spanade jag ut genom rutan och dog lite smått varje gång jag såg ett par dreadlocks bland folkmängderna, men det var aldrig du. Helt plötsligt fick jag syn på dig och Alisa och en massa annat folk. "Stanna bilen för helvete, stanna!", skrek jag och hoppade nästan ut i farten. Bara rusade fram till dig och kramades. "Du känner säkert inte igen mig, du tror att jag är en galning. Men jag brukar stå längst fram på dina spelningar. Jag älskar dig", viskade jag. "Du måste komma tillbaks till dina fans, skynda dig med skivan..", fyllde jag i. Sen gick vi undan och pratade en lång stund. Det var så verkligt, men samtidigt inte. Jag saknar dig så, Mary. Jag behöver dig nu.

 

Och just det.. tack för den stora statyn/prydnadsaken som föreställde en vit, mjuk, ullig, bilratt som du gav mig som minne. Jag fattar ingenting, men ja. Hehe.